נייל מגזין

אלרגיה ללק ג'ל, לאקריל ולחומרי גלם לציפורניים

בתקופה האחרונה, פונות אלי נשים שמחפשות פתרון לאלרגיה, כתוצאה משמוש בלק ג'ל, או בחומרי גלם אחרים המשמשים בתעשיית הציפורניים. בעקבות כך החלטתי לכתוב את הפוסט הזה ולספר מה שאני יודעת בעניין זה.

בשנת 1976 כשהתחלתי לעסוק בבניית ציפורניים, היה בעולם רק חומר אחד. אקריל. נוזל ואבקה. בזמן ההוא היינו משתמשים בנוזל MMA, שגרם אלרגיה לנשים רבות. כך שראיתי לא מעט תופעות של אלרגיה. כמעט כולן נראות ומרגישות אותו דבר ולא משנה באיזה חומר גלם הן השתמשו, אם זה לק ג'ל, או אקריל או כל חומר גלם אחר.

להקפיד על טיפול מקצועי

האלרגיה מתרחשת בדרך כלל כאשר חומרי הגלם נוגעים בעור. לכן, באופן כללי לא מומלץ להשתמש בכל הערכות של עשה זאת בעצמך. טכנאית ציפורניים מקצועית, יודעת איך להשתמש בחומר ואיך למנוע עד כמה שאפשר את תופעת האלרגיה. כלקוחה פרטית שמשתמשת בחומרים ללא ידע, את עלולה לגרום לעצמך לאלרגיה וגם לנזקים אחרים.

סימני זיהוי של אלרגיה

אלרגיה ללק ג'ל

האלרגיה מתחילה בדרך כלל בתחושה של גרוד בעור שמסביב לציפורן. יכולה להופיע גם פריחה אדומה,נפיחות, קילוף של העור, או שלפוחיות קטנות מסביב לציפורן. אלו התסמינים הראשונים שאישה חשה כאשר היא מתחילה לפתח אלרגיה לחומרי ציפורניים.

טפול באלרגיה

אלרגיה הנגרמת כתוצאה ממגע של החומר בעור, אינה מדבקת ואינה מסכנת חיים, אבל היא יכולה להתפתח ולהתפשט על העור. לכן, עם גילוי האלרגיה, חובה לגשת באופן מיידי לרופא עור, לקבל את חוות דעתו, לעבור טסטים שיקבעו לאלו חומרים בתהליך הטפול את אלרגית ולקבל טיפול רפואי מקצועי, שכולל לפעמים שמוש בתרופות או במשחות אנטי אלרגיות.

מה עושים הלאה?

נשים רבות חושבות שאם הן יעשו "הפסקה" והעור ירגע, הן יוכלו לחזור ולהמשיך באותו טיפול ציפורניים שגרם להן לאלרגיה. אבל לצערי, בדרך כלל כאשר הן יחזרו לטפול הציפורניים, האלרגיה תחזור.

אם את מטופלת אצל טכנאית ציפורניים מקצועית, אני בטוחה שיהיו לה הצעות אחרות עבורך, שיטפחו את הציפורניים שלך לשביעות רצונך. הדרך הכמעט יחידה לשקם את העור שמסביב לציפורן, היא לא להתעקש ולא להמשיך בטיפול שגרם לך לאלרגיה. אפשר לנסות חומרים היפואלרגיים, אפשר לנסות את שיטת הטבילה ואולי עוד הצעות שיהיו לטכנאית שלך.

אילנה זהבי – מייסדת ענף הציפורניים בישראל, 1976