נייל מגזין

בניית ציפורניים בטכניקת פוליג'ל

פוליג'ל

פוליג'ל הוא חומר גלם מתקדם בתחום בניית ציפורניים. במקור, היתה זו חברת ג'ליש העולמית, שפיתחה את הנוסחה הראשונה של פוליג'ל ארוז בשפופרת. גם היום רוב החברות המייצרות פוליג'ל, אורזות אותו בשפופרת ויש גם לא מעט יצרנים המשווקים פוליג'ל גם בקופסאות.

בעיקרון פוליג'ל מורכב מאבקת אקריל ומג'ל. הנוסחא הזו משלבת בין החוזק של האקריל לבין המריחה הנוחה של הג'ל.

טכניקת העבודה עם פוליג'ל דומה מאוד לטכניקת העבודה עם אקריל. החומר נמרח בעזרת מכחול, באותה צורה ובאותה טכניקה שמשתשים בה למריחת אקריל.

בנגוד לשמוש באקריל, לא מערבבים את האבקה והנוזל על משטח הציפורן.  החומרים של הפוליג'ל לא כוללים שימוש בנוזל אקריל הגורם במקרים רבים לרגישות ואלרגיה, לאדים ולריחות לא נעימים.

חומר הפוליג'ל היוצא מהשפופרת, מוכן מראש, אין צורך לערבב אותו. כדי לעצב את החומר ביתר קלות ניתן מידי פעם לטבול את המכחול באלכוהול.

ניתן לעבוד עם החומר ולעצב אותו עד לקבלת המראה הרצוי. דבר שלא ניתן לעשות באקריל כיוון שהחומר מתקשה במהירות, תוך דקה. לעומת הפוליג'ל, שמתקשה, רק עם הכנסת היד למנורת ייבוש.

ניתן לבנות ולהאריך ציפורניים עם פוליג'ל בעזרת טיפסים, תבניות ועם DUAL FORM.

בשיטת ה DUAL FORM, ניתן להגיע לעיצוב ולמראה מושלם של מבנה הציפורן, מה שנקרא מבנה אנטומי.

ה – DUAL FORM, הוא טיפס שונה שלא מיועד להדבקה על הציפורניים. מורחים את הפוליג'ל בתוך הטיפס, (לא מעליו), בסיום מריחת החומר הופכים את הטיפס, מניחים על הציפורן ומייבשים במנורה,

לאחר הייבוש במנורה, מסירים את הטיפס ההפוך, ואז מתקבל עיצוב מושלם של ציפורן עם מבנה אנטומי מושלם מפוליג'ל. זהו הסבר תאורטי, להבנה בלבד, אבל כמובן שאת התהליך המעשי צריכים ללמוד ולדעת ליישם אותו במקצועיות. בעיקרון הפוליג'ל הוא הרבה יותר קל ללמידה מאשר אקריל. אין לו את הריחות שיש בנוזל אקריל.

כמו בניית ציפורניים באקריל, הלקוחה צריכה להגיע כל   3 – 4 שבועות למילוי. תהליך המילוי זהה לעבודה עם אקריל, אולם העבודה עם פוליג'ל קלה יותר גם בזמן המילוי.

הפוליג'ל הוא חומר גמיש ורך יותר מהאקריל ולכן אפשר להסיר אותו בצורה קלה יותר, מבלי לגרום נזק לציפורניים הטבעיות.

קישור לסרטונים על פוליג'ל

עוד קישור לסרטוני פוליג'ל

בברכה, אילנה זהבי – מייסדת ענף הציפורניים בישראל, 1976